۱۳۹۳ تیر ۹, دوشنبه

و نکاتی مقدماتی درباره زبان عبری

1.      مانند دیگر زبان های سامی همچون عربی٬ و بر خلاف زبان های غربی٬ در عبری کلمات از راست به چپ نوشته می شوند. ریشه بسیاری از کلمات عربی را به راحتی می توان در عبری یافت، که بسیاری از آن ها در زبان فارسی روزمره هم مورد استفاده قرار می گیرد. نمونه ای از این کلمات مشابه بین عربی فارسی عبری را در جدول زیر می بینیم:

عربی فارسی
عبری
مُلک
MALKUTH
قوه
GEVURAH
شمس
SHEMESH
کوکب
KOKAB
اله
ELOH
آمین
AMEN
عالم
OLAM
ارض
ARETZ
آتش
ASCH
ماء
MA’IM
روح
RUACH
اَب (به معنی پدر)
ABA
اُم (به معنی مادر)
AMA
مرکب
MERKABAH
نفس
NEPHESH

 همین وضعیت میان برخی زبان های غربی مانند انگلیسی و عبری نیز وجود دارد
انگلیسی
عبری
Luna (means moon)
LEVANA
Camel
GIMEL
Eye
AYIN
 Asia (in Hebrew means the material Universe)
ASIA

2.      دیگر این که این که نام بسیاری از حروف الفبای عبری شبیه یا کاملا یکسان با نام حروف عربی و فارسی است. مانند: الف٬ بِث (شبیه به بِگیمل (شبیه به جیم)٬ دالِث (شبیه به دال)، هِ٬ واو٬ چِث (شبیه به چِ)٬ تِث (شبیه به تِ)٬ کاف٬ لامِد (شبیه به لام)، مِم (شبیه به میم)٬ نون٬ پِ٬ رِش (شبیه به رِ)، شین، تاو (شبیه به طا).
3.      مانند فارسی و عربی٬ الفبای عبری در اصل فاقد مصوت بوده وتنها شامل حروف صامت می شده است.
4.      جالب اینجاست که هر حرف خود مانند یک کلمه معنای کامل دارد. برای مثال اولین حرف یعنی الف خود به تنهایی به معنای گاو نر (ox) است. معنای هر حرف در جدول زیر آمده است.
5.      همچنین هر حرف دارای مقدار عددی است. مثلا Yod معادل با 10 و Mem معادل با 40 یا 600 است. معادل بودن حروف با اعداد سبب می شود هر کلمه عبری مرتبط با یک یا چند عدد و هر عدد معادل با یک یا چند کلمه باشد. به همین جهت در عرفان یهودی اعداد معنا دارند همانطور که کلمات مقدار دارند.  
در ادامه جدول الفبای عبری (بدون مصوت ها) آمده است





و در جدول زیر هم مقادیر عددی هر حرف دیده می شود:





هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر